Stipa tenuissima 'Ponytails' c2

€ 3,50
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Stipa tenuissima 'Ponytails' of Vedergras


Container 2 liter, maximale hoogte plant 50 cm


Standplaats zon, halfschaduw


Bloeiperiode jul/aug

Stipa tenuissima is een heel fijne siergrassoort. Het millimeterdunne loof ziet er bijna uit alsof het haren zijn. De paardenliefhebbers onder ons zullen het meteen zien, maar een pol van Stipa tenuissima 'Ponytails' lijkt inderdaad op een paardenstaart. De gelijkenis is helemaal groot, als de aren van het Vedergras glanzend wit/geel kleuren. De aren gaan golven op de wind en geven bij zonneschijn een mooi lichteffect. Deze tuinplant is geschikt als vakbeplanting in de border, maar ook als solitair in in bloembakken op het balkon of terras.


Standplaats:

Stipa tenuissima 'Ponytails' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vrij droge, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.


Snoei en onderhoud:

Iets wat u bij uw paard beter kunt laten, is de staart eraf knippen; bij Stipa tenuissima 'Ponytails' kan (moet) dit elk jaar na de winter wel gebeuren. Knip de aren van deze tuinplant terug tot op zo'n 20 a 30 cm boven de grond. Het zal daarna snel weer opnieuw uitlopen. Het groepsgewijs aanplanten van Stipa tenuissima 'Ponytails' geeft het mooiste effect. De wind laat het flinterdunne gras een golvende beweging maken. Ook in bloempotten op het terras is Verdergras een aanwinst!