Pennisetum Hameln c2

€ 3,13
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' of Lampenpoetsersgras


Container 2 liter, maximale hoogte plant 75 cm


Standplaats zon, halfschaduw


Bloeiperiode jul/sept


Het beste en meest gebruikte Lampenpoetsersgras. Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is vooral een aanrader als u een tuin op het zuiden heeft. Deze plant houdt van zon en warmte. Aanplant van een groepje in de border geeft het mooiste effect. Het is een sterke grassoort met een bolvormige groeiwijze, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit warme-gematigde streken.


In de maanden juli t/m september krijgt Pennisetum alopecuroides 'Hameln 'prachtige, roodbruine aren, die wel op borstels lijken. Deze borstels werden vroeger gebruikt om het glas van de olielampen schoon te poetsen. Nu kom je ze vaak tegen in droogboeketten. Deze tuinplant is winterhard, de sierlijke aren blijven staan, maar de bladeren vallen af. Na de winter terugsnoeien tot 10 cm boven de grond.


Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is een bladverliezende tuinplant. Dit Lampenpoetsersgras bloeit van juli t/m september met bruine bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 75 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.


Plaats een grote groep van de pennisetum hameln `planten bij elkaar voor een leuk effect. De pennisetum hameln plant is een relatief sterkte plant maar bij langdurige droogte moet kun je het beste wat extra water geven. Plaats ze bijvoorkeur in grond die goed water doorlatend op een deels zonnige beschutte plek. Zet de pennisetum hameln planten dicht bij elkaar voor een mooie compacte look. Dit doet de pennisetum hameln goed.