Hemerocallis Gentle Shepherd p11

€ 2,61
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Hemerocallis Gentle Shepherd, daglelie


Pot maat 11 cm, maximale plant hoogte 80 cm


Standplaats zon


Bloeiperiode jun/jul


Hemerocallis 'Gentle Shepherd' is een daglelie met wit tot witroze niet-geurende bloemen met een groengeel hart.

De bloemen ' hebben een diameter van ongeveer 10-12 cm en bloeit in juli en juli. Hemerocallis 'Gentle Shepherd' wordt 60 tot 80 cm hoog.

Het blad blijft groen in de winter en heeft geen speciale zorg nodig, eventueel de uitgebloeide bloemen verwijderen, te vermeerderen door oprooien en te scheuren.

De naam daglelie heeft de Hemerocallis te danken aan de bloemen die 1 dag bloeien, gelukkig volgt de volgende bloem van de uitgebloeide bloem zich snel weer op.

De standplaats van een daglelie is zonnig, maar mag ook in de halfschaduw staan. De grond moet goed waterdoorlatend zijn en voedingrijk, maar ook wel licht vochthoudend.

Wanneer u de daglelie in een groep wilt aanplanten, hou dan tussen de 3 en de 5 stuks daglelies per vierkante meter aan.

Het grasachtig blad wat al vroeg in het voorjaar aanwezig is, combineert mooi met voorjaarsbollen, zoals de sierui en met siergrassen zoals de Miscanthus. Het grasachtige blad en de mooie bloemvorm zorgt er ook voor dat de daglelie makkelijk te combineren is met andere vaste planten.