Hemerocallis 'Frans Hals' p11

€ 1,76
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Hemerocallis middendorffi, daglelie


Pot maat 11 cm, maximale plant hoogte 80 cm


Standplaats zon


Bloeiperiode jun/sep


De bloemen hebben een diameter van ongeveer 10-12 cm. Hemerocallis 'Frans Hals' bloeit in juli en augustus. Hemerocallis 'Frans Hals' wordt 60 tot 80 cm hoog.

Het blad blijft niet groen in de winter.

Hemerocallis 'Frans Hals' heeft geen speciale zorg nodig, eventueel de uitgebloeide bloemen verwijderen, te vermeerderen door oprooien en te scheuren.

De naam daglelie heeft de Hemerocallis te danken aan de bloemen die 1 dag bloeien, gelukkig volgt de volgende bloem na de uitgebloeide bloem zich snel weer op.

De standplaats van een daglelie is zonnig, maar mag ook in de halfschaduw staan. De grond moet goed waterdoorlatend zijn en voedingrijk, maar ook wel licht vochthoudend.

Wanneer u de daglelie in een groep wilt aanplanten, hou dan tussen de 3 en de 5 stuks daglelies per vierkante meter aan.

Het grasachtig blad wat al vroeg in het voorjaar aanwezig is, combineert mooi met voorjaarsbollen, zoals de sierui en met siergrassen zoals de Miscanthus. Het grasachtige blad en de mooie bloemvorm zorgt er ook voor dat de daglelie makkelijk te combineren is met andere vaste planten.